Ladataan Tapahtumat

« All Events

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Historic Race Cup

20.8. - 21.8.

Historic Race Cupin kilpailuissa on loppukauden vanhemmille harrasteajoneuvoille omat näyttelyparkit

Tulevana viikonloppuna 20.–21.8. kilpaillaan Gulf Historic Race Cupin pääkilpailu, Historic Grand Race. Historiallisten autojen ratasarja on puolivälissä kautta ja Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa ratkotaan tärkeitä sarjapisteitä. Finaalit ajetaan 10.–11.9. Historic Kymi Racessa Kymiringillä. Molemmissa tapahtumissa on varattu katsomosta alue 30 vuotta ja vanhemmille harrasteajoneuvoille.

Historic Grand Racessa menneiden vuosien rataluokat, näiden sääntöjen mukaan rakennetut kilpurit, kilpahistorian omaavat autot ja vanhemmat monella tapaa tuunatut Roadsportit ovat elementissään – kilparadalla mihin ne on tehty. Molempina päivinä yli 170 kilpailijaa jahtaa palkintosijoituksia ja sarjapisteitä kahdeksassa kilpalähdössä, jotka pitävät sisällään useita eri luokkia.

Lauantaina ratkotaan aika-ajoissa (klo 9.00 alkaen) lähtöpaikat ensimmäisiin osakilpailulähtöihin, jotka alkavat klo 13.00 lähtien jatkuen klo 16.30. Sunnuntaina asetutaan lähtöruudukkoon lauantain kisassa kellotettujen nopeimpien kierrosaikojen mukaan. Vuoden viimeiset historiallisten ratakilpa-autojen kilpailut käydään n. klo 12.10–16.00.

Historic Grand Racessa pääsylippujen hinnat ovat 20 eur/päivä ja koko viikonloppu 35 euroa. Historic Kymi Racessa sisäänpääsy on 25 eur/päivä ja koko viikonloppu 45 euroa. Molempiin kilpatapahtumiin alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi huoltajan seurassa. Pääsylippu sisältää ohjelmalehden.

Historic Race Finland ry perustettiin 32 vuotta sitten edistämään historiallisten kilpa-autojen harrastusta sekä järjestämään historiallisten autojen asfalttiratakilpailuja. HRF:n organisoima Gulf Historic Race Cup näyttelee nykyisin merkittävää osaa suomalaisessa rata-autoilussa. Tänä vuonna sarjassa on ajettu neljä osakilpailua ennen viikonlopun Ahveniston osakilpailuja. Tätä entisaikojen kilvanajoperinteitä vaalivaa herkkua on luvassa tämän lisäksi tällä kaudella vielä syyskuun toisena viikonloppuna Iitin Kymiringillä.

Harrasteajoneuvokokoontumiset ratakilpailujen lomassa

Niin Historic Grand Racessa kuin Historic Kymi Racessakin on 30 vuotta ja vanhemmille harrasteajoneuvoille näyttelyparkki katsomoalueella. Tänne tulee etukäteen kilpailujen nettisivustoilla. Ahveniston kisassa alueen automäärä on rajattu, mutta Kymiringillä on tilaa kaikille. Kymiringillä parkkilippu maksaa 10 euroa, mutta ennakkoilmoittamalla em. ikähaarukan saa harrasteajoneuvonsa veloituksetta alueelle.

Tiedot

Alkaa:
20.8.
Loppuu:
21.8.
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Historic Race Finland ry
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Ahveniston moottorirata
Hämeenlinna, + Google Map

Tiedot

Alkaa:
20.8.
Loppuu:
21.8.
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Historic Race Finland ry
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Ahveniston moottorirata
Hämeenlinna, + Google Map